Tomater, tomater, tomater…

Tänk vad underbara och lättodlade tomater är. Med det menar jag alltså att trots att man som jag, inte planterar om dem i tid, så går de att rädda. Trixet är att plantera dem djupt i sin nya kruka. Ett tips är att använda gamla mjölkkartonger som krukor. Då går de att plantera om dem trots  att de är rangliga. Dessutom får de djupa fina rötter tills nästa utplantering.

IMG_0552.jpg

Efter omplantering åker de ut i växthuset. Blir det kalla nätter lägger jag över fiberväv. Jag brukar även ställa några vattenkannor fulla med vatten nära plantorna så temperaturen utjämnas lite. Plastbackar är perfekt att ha dem i. Lätta att bära in om temperaturen skulle sjunka under nollan någon natt.

IMG_0551.jpg

I år odlar jag sorterna:

 • Basinga
 • Brown Berry
 • Cherokee Purple
 • Druzba
 • Garderners Delight
 • Indigo Rose
 • Jaune flamme
 • Promyk
 • Red Brandywine
 • San Marzano
 • Vilma

Egentligen har jag många fler sorter men måste prioritera. Nya sorter för i år är Gardenerds Delight, Brown Berry och Indigo Rose. De ska bli spännande att se hur de blir. Nedan en bild från förra årets utbud. den stora gula är Basinga, den mörkröda bredvid borde vara Purple Calebash, de röda Promyk, de små mörkt svarta kommer från frön vi tog från en svart körsbärstomat från affären. de gula är Jaune flamme och sen kan man skymta en Green Zebra och en blek San Marzano. En underbar färgblandning i alla fall!

IMG_9014.jpg

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s