Ramslök

Bland det första jag planterade i trädgården efter att vi köpt den var ramslök. Jag beställde från en tjej i en av trädgårdsgrupperna jag är med i på FB och fick hem ett paket med nästan 50 lökar. Resultatet blev att jag satte ut ramslök på tre olika ställen i trädgården för att se vart den trivdes bäst. Ramslöken trivs under buskar och på lite fuktiga ställen. Så jag satte en tuva under vinbärsbusken, en under ett snår av liguster och björnbär samt i en pallkrage. Den trivdes på alla ställena så nu börjar jag få fina små tuvor att plocka av.

Och de börjar sprida sig lite försiktigt. Jag har redan börjat dela på tuvor och ge bort några till grannar och vänner.

Igår upptäckte jag att en planta som jag satte förra året har vitstrimmiga blad, ett blad är nästan helt vitt. Kanske en mutation eller, som någon nämnde, att jag planterat den för djupt. Tiden får utvisa.

Ramslöken har en smak som är en blandning av lök och vitlök men mild. Jag tycker den är perfekt att klippa över salladen, ha i en sås eller som topping på en gryta eller soppa. Även blommorna går att äta. Än så länge så har jag inga mängder så får vänta lite med att testa ramslökssoppa.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s